duminică, 18 aprilie 2010

despre dans şi despre


Motto:
Pe pământ avem două şanse: credinţa şi arta.
Grigore Leşe

Dans - ansamblu de mișcări ritmice, variate ale corpului omenesc, executate în ritmul unei melodii și având caracter religios, de artă sau de divertisment. (http://dexonline.ro/definitie/dans). Acest articol s-a născut într-un loc în care nimeni nu respecta definiţia de mai sus.

Nimic despre dans, doar simple referinţe, conferinţe şi puţini lectori foarte puţini. Dansând din mâini, din trup, cu gemeni, din germeni, din caritate, despre momente, despre eventual eşec, despre câini, fără nimic, fără gesturi, fără muzică, cu muzică, cu stare despre o naţiune, cu migală, cu precauţie, cu lupi, cu tot sufletul.

despre dans şi despre dragoste
cu mulţi kilometri de apă baută, traspirată, curgând. Cu picaturi de ploaie, în ploaie. Cu mari dansatori cunoscuţi, necunoscuţi, morţi, vii, morţi-vii. Necunoscuţi, nenăscuţi Cu sânge, cu puterea sângelui. Cu arbori, cu umbra pâdurii. Cu nevroze şi cu ajutorul acestora. Cu mov, cu verde, cu nuanţe, cu pensule aruncate. Cu video proiecţii, cu lumini, cu multă lumină. Cu migală. Cu nebunie. Fără telefoane, doar cu silent-uri. Cu mesaje - mi-e dor de tine, ce mai faci? nu mai pot, vreau sa te văd - Cu multe mesaj şi simboluri. Aplauze, nu?

Sacrificiu. Tine. Ţine
care-i fructul tău preferat? o fructieră.
despre el ca o stare, cu un sens, cu un sentiment. Scriind despre el, El, în mâini. Dă-ne, tot ce merităm! Acum. Acum, aplauze! Oftaturile tale, nebuloasele tale, copiii tăi nenăscuţi, vata ta de zahăr nemâncată, viaţa ta de zahăr roz. Te mai rugăm să ne dai pâinea aia nemâncată, de zi cu zi sau cum o fi. Dă-ne ane şi marii. Dă-ne libertatea din role. Dă-ne o rolă să te filmăm. Dă-ne tot şi ia-ne înapoi. Scrie despre noi, dansează despre noi, încearcă apoi să dansezi şi despre tine. Încearcă şi citeşte. Rugate-aş! Te rog să aplauzi!

Mine şi El
eu ca o sferă de zile mari. eu scriind despre dansul din zilele mari. De zile mari. Cu zilele mari în mine. eu dansând din zilele cele mai mari şi până acum. Despre mine si despre El.
tu zâmbind la dansul meu. Zâmbind, râzând, moţăind. Tu şi atât. Şi puţin dans primit de la mine. Dansând mult, dansând exagerat, dansând din tot sufletul cu sufletul Prin mâini, pe lângă mine, scăpându-l din mâini. Dă foc dansului. Acum. Acum şi te rog nu mai citi! Te las să aplauzi dacă nu dansezi. Poţi să o faci? Acum, niciodată, nicăieri, oriunde şi oricând, haha şi hihi. Ho, pleacă la dans, dansând.

Aplaud!
Îţi place? Atunci de ce apluazi?

Un comentariu:

  1. Dani, iti las un link aici, ia vezi:
    http://www.out.ro/2010/05/anunt-only-for-bloggari.html

    Te pup cu drag,
    Manon.

    RăspundețiȘtergere