miercuri, 22 iulie 2009

Cristina Lefter, pictoreasa





pe cristina am cunoscut-o acum un an in galati, la muzeul de arta vizuala, datorita editiei cu numarul cinci a taberei de creatie - arta ca viata. E o frumusete de fata, cu un accent moldav senzual, un artist care-ti fura privirea definitiv, chiar daca porti ochelari rosii. Cristina Lefter un adevarat Mozart al vopselelor. Proasta comparatie, dar asa e cand incerci sa scrii despre un mare artist.
Cristina m-a facut sa-mi para rau ca nu am talent la pictura.
Datorita Cristinei am inceput sa lucrez instalatie.
Sunt un om care nu tine prea mult la lucrurile lui, in sensul ca ma pot desparti usor de multe lucruri, de la haine, pana la bani (aici lucrurile stau putin altfel, ma despart usor de ei dupa ce se apropie ei greu de mine, de catalogul de prezentare al cristinei nu pot sa ma despart decat daca e sa-l donez vreodata unei licitatii in scop umanitar.
Cand eram mic, nu radeam la orice banc prost sau orice gluma rasuflata. Dar cand spunea tata pictoreasa sau actoreasa radeam aproximativ 24 de minute cu doua pauze de masa si una de somn.
Dupa ce am cunoscut-o pe ea, i-am zis tatei ca am cunoscut o pictoreasa. El nu m-a corectat si m-a intrebat cum o cheama. I-am zis bucuros: Cristina Lefter.

7 comentarii:

  1. da...un entry foarte interesant, si picturi deasemenea foarte interesante, as vrea si un portofoliu cu picturile ei

    RăspundețiȘtergere
  2. Dragul meu.... :) e frumos ce spui tu aici... pacat ca sunt putini oameni care mai cred in asta.... si frumos ce a realizat si pictoreasa ta

    RăspundețiȘtergere
  3. Sunt oamenii dupa care te uiti inapoi cand pleci, oamenii care te fac sa zambesti la cafeaua de dimineata, cei care iti mentin vie speranta. Foarte frumos Dani. Bravo!

    RăspundețiȘtergere
  4. Mama ce scoob poti sa fii, ai reusit sa ma emotionezi

    RăspundețiȘtergere
  5. stii.. intodeauna unul dintre visele mele a fost sa.mi vand un tablou..si intodeauna mi.a placut cunoarea..consider ca viata fara culoare...nu ar mai avea rost,ar fi mult prea gri,mult prea mohorata..multumesc pt comment.si eu am stat in brasov pana in clasa a 7-a.acum mie foarte somn si parca sunt prea pierduta..insa tinem legtaura..si promit ca am grija de vlad,mie drag orcum.

    RăspundețiȘtergere
  6. se vede ca ai fost obosita cand ai citit. mi-e se scrie asa:p pai o sa-ti cumpar eu unul daca nu l dai scump , facem schimb daca, vrei? un mic troc.

    RăspundețiȘtergere
  7. Imi plac la nebunie picturile.Iar tu i-ai facut o descrie frumoasa pictoritei tale.

    RăspundețiȘtergere